Home > landschapbouw > Zelfbouw "Grasmaster"

Zelfbouw "Grasmaster"

Ik heb de rotsen van de Unterbergen paradebaan voorzien van scenery en daar hoord ook gras bij. Ik heb mij goed georienteerd hoe dat zou moet. Er zijn diverse methoden maar ik denk dat het beste resultaat is een mengeling van deze methode. Een van de methode is gebruik te maken van een statische "strooibus" (o.a. de Grasmaster) echter die dingen zijn in de winkel een vermogen { €120 - € 140 } en die dingen stellen niets voor. Ook heb ik op het internet gelezen dat je z'n ding ook zelf kan maken van enkele goedkope componenten. Hier volgt mijn beschrijving van hoe ik het gedaan heb.

Koop een elektrische vliegenmepper, in dit geval bij de  Karwei markt, voor nog geen € 4,=.

Koop ook nog een grove theezeef. In dit geval van RVS maar mag ook een kunststof beguizing zijn . Het moet echter wel een metalen zeef hebben. Koop niet een te fijne zeef want dan vallen de grassen er niet meer door.

Maak het handvat los en dan zie je wat lektronica.

Zaag het handvat door de midden en gooi het deel met de rode kruis weg. Soldeer nu 1 draadje van de elektronica aan een van de twee pootjes aan de zeef. Soldeer aan de andere draad van de elektronica een lange montagedraad.

Plaats de elektronica weer in de behuizing en monteer de twee pootjes van de zeef ook in de behuizing. De montagedraad is de - en dient om in de lijm gebracht te worden vandaar dat ik deze aan een priem heb gemaakt, maar kan ook een shroef of spijker zijn.

Het heel klaar in 1 uur en circa 120 euro verdient.

Maak het handvat los en dan zie je wat lektronica.