Home > bouwverslagen > baanwerk module > Station Barth

Station Barth

Station "Barth" is een schaduwstation. Het zal echter wel zichtbaar blijven daar het een rol gaat spelen in het geautomatiseerde deel van de baan. Station Barth bevindt zich op het niveau 0 onder het later te bouwen station Feldberg. In onderstaand rail plan kan je zien hoe het is worden. De bouw is begonnen in juli 2012 en gereed in juni 2013. Gekozen is voor de naam Barth omdat het een echt station was in Noord Duitsland en omdat de familie naam van mijn moeders zijde Barth is. Het leek me een leuke combinatie.

 

Ook op dit niveau komen mijn beeldschermen voor de aansturing en beveiliging van de baan.

 

 Opstel sporen voor dieseltreinen                                               Overzicht van Barth 

De opbouw van SBhf Barth:

Zoals ook bij de overige delen van de Feldberg ook hier weer een open constructie bouw van het frame.

 

 

Het frame is nu gereed en de isolatie laag is aangebracht zodat de rails kan worden gelegd. Ik heb voor de zekerheid maar een 1:1 uitdraai gemaakt om te zien of alles wat ik wil wel past op dit stuk frame want ik moet ook ruimte overhouden voor de Beeldschermen, programmeer rail en de speedcat van Marion Zeller.

Frame met geluids isolatielaag

Zo te zien past het wat ik wil gaan doen yes. Je ziet op de linker kant de opstel sporen voor de treinstellen en rechts zie je de opstel sporen voor de lange getrokken treinen. Helemaal links is het programmeer spoor te zien. 

 

Nieuwe werkplek voor Treindienstleider

479 De nieuwe werkplek voor de trein dienstleider

480 Waar zit de trein dienstleider?

Een goede werkplek voor de treindienstleider was een noodzaak. De bediening van de baan moet vanuit een centraal punt gedaan kunnen worden. De TAMS EasyControl heeft nu ook eindelijk na al die jaren zijn vaste plaats gevonden. De EasyControl staat in hand bereik van de treindienstleider en dicht bij de programmeer rail, zodat nu eindelijk gemakkelijk en overzichtelijk gewerkt kan worden. 

Station

Station

Het is een uitgebreid sporen plan (26 sporen) en dient er voor om de treinstellen, aan de linker zijde, een thuis te geven. De treinstellen worden nu automatische door Windigipet opgeroepen en gaan dan naar de hoofdbaan. Rijden enkele ritten en komen dan weer terug op hun spoor. De andere sporen (10 stuks) zijn bestemt voor getrokken treinen. Op commando kan ik een trein uit de dienstregeling halen. Deze trein komt dan op 1 van de 10 sporen. De locomotief koppelt dan automatisch af en gaat via de draaischijf naar een afstel plaats. Een andere locomotief van de afstel plaats gaat dan weer naar de "staart" van de trein koppelt aan en op commando zal hij dan weer terug keren naar de hoofd baan. Zo kan het dus zijn dat de ene dag rijd de erts trein met een BR44 en de volgende dag staat er een V200 voor. Dat geeft veel variatie.

 

Geïntegreerd in het station Barth is de eerste draaischijf van de Feldberg baan. De Draaischijf heeft in totaal 11 aansluitingen. Een locomotief die op de draaischijf komt word omgedraaid en zal met de "neus"weer op spoor 11 van de draaischijf rijden.

 

De techniek

Voor het station Barth is zijn de volgende statistieken te noteren:

41 wissels, waarvan 8 met servomotoren

40 meter rails

10 ontkoppel rails

89 Terug melders

800 meter draad

1 Draaischijf

1 jaar van mijn leven smiley

                                                      

                                                       12 x 8 Terug melders van LDT