Home > Feldberg viaduct en zijn omgeving

Feldberg viaduct en zijn omgeving

Oktober 2015 toen de Feldberg "berg" enige vorm had gekregen ben ik ook begonnen met de omgeving van het "Feldbergviaduct".

Allereerst is natuurlijk het viaduct geplaatst tijdens de aanleg van sporen. Natuurlijk begonnen met het aanbrengen van Syrodur materiaal om de ruwe bergen te gaan vormen. De moeilijkheids graad in de scenery rond het viaduct is gelegen in het feit dat de beek achter het viaduct vandaan moet komen. Later als de beek ook water heeft gekregen zal het dus moeten lijken dat de beek van verweg komt.

Nadat de basis is gemaakt heb ik de gips delen geplaatst en verder afgewerkt. De beek komt tussen 3 pijlers door.

De beek bedding is gemaakt en de begroeiing achter het viaduct is zodanig aangebracht dat het net lijkt of de beek van links achter het viaduct vandaan komt. Het viaduct is verder voorzien van railbedding en er zijn bovenleidings masten op geplaatst. Ook het sein is aangebracht met de nodige telefoon verbinding.

September 2018 begonnen met het afbouwen van de scenery rond het Feldbergviaduct begonnen. Eerst met het aanbrengen van styrodor en daarna het modeleren van de rotswanden. Met gips is het daarna afgewerkt. In dit deel van de baan scenery moet een kappelletje komen, zo een die je veel ziet in de bergen bij boerderijen en kleinen plaatsjes (gehuchten).

De gips "bergen" worden daarna voorzien van een voorstrijk zodat de latere bewerkingen niet direct het gips worden ingezogen. Onder het kappelletje is een steunmuurtje gemaakt. Daarna is het geheel met  Heki graniet verf geschilderd (7102). Na een dag drogen zijn de rotsen bewerkt met lasseurverf (Heki 7103) om de donkere diepte krijgen (helaas geen foto sad)

Nu maak ik altijd een keuze welke delen blijven echt rots en welke delen ga ik voorzien van groen. De gebieden die ik ga voorzien van groen daar ga ik dan de bodem van steentjes voorzien (doe altijd geeft later een mooi effect). De steentjes zjn van minitec (51-1031-02 in de bergen)

Daarna begint het aanbrengen van grassen en bomen daarvoor gebruik ik vele materialen om de homogeniteit uit te sluiten.

Zoals je ziet ontstaat er dan een natuurlijk geheel.