Home > het sporen plan > Lay-out van de onzichtbare sporen

Lay-out van de onzichtbare sporen

De Feldberg baan krijgt 4 niveau's met elk ca. 15-20 cm verschil. Tussen de niveaus bevinden zich lange baanvakken of er wordt gebruik gemaakt van cirkels naar boven en beneden (Helix). In onderstaande 3 tekeningen worden de diverse niveaus zichtbaar:

Niveau 1

Niveau 0 is voornamelijk bedoeld voor drie grote schaduw stations (Unterbergen (11 sporen), Lowald (8 sporen) en Barth (25 sporen)). Ook station Antholz is op dit niveau. Dit gedeelte van de baan is nu geheel functioneel en is gereed gekomen in juni 2013. In onderstaande overzicht zijn alle aansluitingen en rails zichtbaar. Alle schaduw stations zijn in bedrijf en herbergen de nodige treinen.

Niveau 2

Op het 2e niveau is het schaduwstation "Nordhausen" aangebracht. Dit schaduwstation heeft 4 sporen. Het dient als buffer om een variatie aan treinen vanuit de zuidzijde te garanderen. Het principe is first in first out. Vanuit dit station gaan de treinen via een spiraal (linkerzijde) naar de zuidzijde van het station Feldberg

 

Niveau 3 en 4 

Dit niveau herbergt het stadje Weitmühle gelegen aan de zij lijn welke vanaf het station Bad Feldberg komt. Weitmühel heeft een stationnetje en een kleine dorps kern met kerk en marktplaats. De huizen zijn zodanig gesitueerd dat er ook een soort "Platz" is ontstaan. Weimühle ligt ongeveer 15cm lager dan de stad Bad Feldberg maar wordt gebouwd op de noordzijde waar door je visueel een mooi effect krijg.